Kandidát č.6 za TOP 09 Ing. Šrom David

Priority TOP 09

Kandidát č.6 za TOP 09 Ing. Šrom David

Priority TOP 09

Vážení spoluobčané, před nadcházejícími volbami do zastupitelstva obce Petrovice u Karviné, bychom Vás prostřednictvím Petrovického zpravodaje seznámili s některými prioritami TOP 09, stranou, která se bude ucházet o Vaše volební hlasy.Jednou z našich priorit bude snížit trestnou činnost na území obce na co nejnižší úroveň. V minulosti měla trestná činnost spíše vzestupný trend nemluvě o úspěšnosti objasnění a nalezení pachatele těchto závažných trestných činů. Máme na mysli zejména loupeže a vloupání, kterých nebylo v uplynulých letech málo. S tím samozřejmě souvisí otázka zajištění bezpečnosti nás spoluobčanů. Přesto-že v roce 2011 obec reagovala zřízením místní služebny Policie ČR, nejsme si vědomi zvýšeného počtu hlídek zejména v obytných částech naší obce či preventivních bezpečnostních akcí. Chtěli bychom se proto zasadit o zefektivnění práce těchto hlídek a o zmapování kritických míst, které by podléhali pravidelnější kontrole ať už ve dne nebo v noci.Další prioritou bude aktivně pracovat na zlepšení ovzduší v podzimním a zimním období a to zejména soustředěním se na snížení obsahu polétavého prachu v ovzduší. Pomalu se stává pravidlem, že v zimních měsících jsou měřené hodnoty několikanásobně překračovány. Přestože se jedná o globální problém našeho kraje obecně, věříme, že důslednou kontrolou zejména lokálních topenišť, máme na mysli rodinných domů, a jejich penalizováním, budeme schopni tuto situaci zlepšit. Budeme se také věnovat diskusi s občany o možnostech účastnit se dotačních programů na výměnu ekologičtějších kotlů a v rámci možností podpořit tento program také z obecních prostředků. Věříme, že aktivním přístupem k této problematice přispějeme k ukončení spalování neekologických materiálů, čímž značně vylepšíme lokální nepříznivé podmínky v ovzduší a my a naše děti nebudeme nuceni navštěvovat lékaře s dýchacími problémy tak často.                                                                                            Kandidát TOP 09 č.6 Ing.Šrom David

Srpen 2017

PoÚtStČtSoNe